Δήλωση για την άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας

Δήλωση για την άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Χρόνος" στο ερώτημα "Τι σημαίνει, κατά τη γνώμη σας, για την ελληνική οικονομία και την πολιτική γενικότερα, η άρση της επιτήρησης της οικονομίας της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση"

Επιστέγασμα μιας συνεπούς-ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής, που εδώ και 3 χρόνια ασκεί η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αποτελεί αναμφίβολα η Εθνική επιτυχία της άρσης επιτήρησης της Ελληνικής Οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα αρμόδια όργανά της.

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία εγκατέλειψαν την χώρα οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τεράστια ελλείμματα, με δυσθεώρητο Δημόσιο χρέος, με κρυφά χρέη «ων ουκ εστί αριθμός», επέβαλαν στη νέα διακυβέρνηση την εφαρμογή μιας ήπιας δημοσιονομικής πολιτικής. Με μικρές σχετικά θυσίες για όλο τον Ελληνικό λαό, αλλά κυρίως με περιορισμό του σπάταλου κράτους, όπως το σύστημα ΠΑΣΟΚ το είχε καταντήσει, πετύχαμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Πετύχαμε την εντυπωσιακή μείωση των ελλειμμάτων, τον περιορισμό του Δημοσίου Χρέους, το «νοικοκύρεμα» της Ελληνικής Οικονομίας.
Και βέβαια αυτό είναι κάτι, που όλος ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει, είναι κάτι που όλοι οι έγκυροι διεθνείς οργανισμοί πιστοποιούν (ΟΟΣΑ, ECOFIN, ακόμη και ο γνωστός σοσιαλιστής Επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά της Ε.Ε. κύριος Almunia). Το μόνο που μένει είναι τώρα, στα πλαίσια των αντοχών της Ελληνικής Οικονομίας, και χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον της οικονομίας, οι καρποί αυτής της πετυχημένης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, να στραφεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, και ιδιαίτερα των κοινωνικά αδυνάτων (χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων, ανέργων, ειδικών πληθυσμιακά ομάδων π.χ. πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).
Ο Ελληνικός λαός, περιμένει, πιστεύει και αισιοδοξεί. Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, η γνήσια λαϊκή φιλελεύθερη παράταξη της «Νέας Δημοκρατίας», είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στο καθήκον της και θα στρέψει το ενδιαφέρον της εκεί που πραγματικά πρέπει.